درباره ما

 

 

bellpottinger-20-09-13-8844x bellpottinger-20-09-13-8935 859a7988 woodwork-copy artisan_calligraphy_female_turquoise
 

تاریخچه انستیتوت فیروز کوه در سال 2006 برای آموزش نسل جدید صنعتگران افغان تاسیس شد و در ماه مارچ سال۲۰۱۱میلادی به حیث یک نهاد قانونی غیردولتی و غیر انتفاعی جدا از موسسه فیروزکوه دردولت جمهوری اسلامی افغانستان راجستر گردید. این کار بخاطر ترویج سهمگیری بیشتر افغانها انجام شد، تسلیمدهی انستیتوت به افغانها برای بقا و بهبود پروژه مهم بود. این انستیتوت دانش آموزان را در بخش های خطاطی و نقاشی، کارهای سنتی روی چوب، سرامیک و زیورات وجواهرات سازی تحت آموزش وپرورشقرار داده و دانش آموزان توسط برخی از بزرگترین استادان مجرب و ماستر افغانی آموزش دیده و از بهترین آثار هنر تاریخی افغانستان در صنوف خود الهام میگیرند. علاوه بر صنوف عملی، دانش آموزان عقاید، تفسیر قران عظیم الشأن، ثقافت اسلامی ، علم تجارت، ادبیات دری و پشتو، انگلیسی، تکنالوژی معلوماتی، دیزاین هندسی ، طراحی ، دیزاین گرافیک، رسم تخنیکی، ریاضیات فنی و تاریخ هنر را می آموزند. در سال 2009 اولین گروپ از دانش آموزان از برنامه سه ساله این انستیتوت فارغ التحصیل شدند.


هدف انستیتوت تعلیمات هنرها و معماری افغانی فیروزکوه به منظور آموزش نسل جدیدی از پیشه وران در عرصه صنایع وهنرها، احیا و اعاده سنت ها در معرض خطر، تحقق استعدادهای موجود در افغانستان و رفع نیاز بازارهای رو به گسترش در داخل و خارج از کشور ایجاد گردید. این انستیتوت به سرعت به نهاد پیشتاز در عرصه آموزش هنرها و صنایع در کشور مبدل گردیده و جایگاهی خاصی را در میان مراکز هنری و صنایع کشور به خود اختصاص داده است.


مقاصد

  • ارایه آموزش حرفه ای باکیفیت برای جوانان ذکور و اناث
  • کمک به فارغین بخاطر دستیابی به بازار و فرصت های موجود
  • حمایت از فارغین برای آغاز اشتغال در بخش هنر و سکتور صنایع
  • احیا و اعاده میراث هنری در معرض خطر در افغانستان

دستآورد

  • آموزش 122 (96 ذکور و 26 اناث) شاکرد در برنامه های سه ساله این انستیتوت در بخش کار های سنتی روی چوب، سرامیک، خطاطی و مینیاتوری، زیورات و جواهرات سازی و 57 (29 ذکور و 28 اناث) در برنامه های یک ساله در بخش های نجاری، زیورات سازی و خیاطی.
  • عرضه حمایت از فارغان: بتعداد 225 دانش آموز (151 ذکور و 74 اناث) که از انستیتوت فیروز کوه فارغ التحصیل شده، برای 94% آنها زمینه اشتغال در حرفه مربوطه و یا ادامه تحصیل در موسسات تحصیلات عالی (داخل و خارج از کشور) مهیا گردیده است.
  • انستیتوت فیروزکوه در سال 1392 در نمایشگاه موزیم هنر های اسلامی که درشهر دوحه پایتخت قطر برگزار گردیده بود، اشتراک وبیش از 46 اثر هنری که توسط استادان و شاگردان این انستیتوت تهیه گردیده بود به نمایش گذاشته شد.

افتخارات

  • بازدید جلالتمآب حامد کرزی رییس جمهور دولت اسلامی افغانستان در جنوری سال 1392 ازانستیتوت فیزروکوه
  • بازدید جلالتمآب پرنس چارلس ولیعهد انگلستان در سال 1388 از انستیتوت فیروزکوه
  • انستیتوت فیروزکوه که دارای استندرد های اموزشی ، فرهنگی و اجتماعی در سطح کشور و منطقه میباشد در رقابت های ملی و بین المللی شرکت نموده که نتیجه ان نایل امدن به:
  1. جایزه یونسکو در بین کشور های اسیا پاسفیک در سال 1392
  2. جایزه مقام دوم نمایشگاه سالانهً ملی معینیت تعلیمات تخنیکی و مسلکی وزارت معارف در سال 1391
  3. جایزه مقام اول نمایشگاه سالانه ملی معینیت تعلیمات تخنیکی و مسلکی وزارت معارف در سال 1392